Zgornjesavinjski zdravstveni dom Nazarje

Zadrečka cesta 14, 3331 Nazarje
Tel.: 03 839 24 30 Fax.: 03 839 24 80

Zdravstveno vzgojni center

Zdravstvena in zobozdravstvena vzgoja spadata v delovno področje javnega zdravstva in je preventivna metoda dela v preventivni medicini. Tako zdravstvena kot tudi zobozdravstvena vzgoja sta kombinaciji izobraževalnih in vzgojnih dejavnosti, katerih cilj je doseči, da ljudje želijo biti zdravi, vedo kako ostanejo zdravi ter poiščejo pomoč, ko jo potrebujejo.

Sodelujemo z drugimi zdravstvenimi službami, osnovnimi šolami, vzgojno varstvenimi ustanovami, krajevnimi skupnostmi, društvi...

Poleg  zdravstveno-vzgojnih aktivnosti izvajamo tudi učne delavnice za odraslo populacijo. Za to izobraževanje skrbi mednarodni program CINDI, kateri poglavitni cilj je preprečevanje nastajanja kroničnih bolezni.

Aktivnosti programa so usmerjene predvsem v izobraževanje, ozaveščanje in svetovanje v zvezi z zdravim načinom življenja in pri spremembi tveganih življenjskih navad.

ZDRAVSTVENA VZGOJA

PODPEČAN Saša, dipl.med.sestra
tel.: 03 839 24 48
e-pošta:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ;  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

ZOBOZDRAVSTVENA VZGOJA

HRIBERNIK Janja, med. sestra
tel.: 03 829 24 48
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.